Edgar Cayce predvideo je još 1930 godine da će zvuk biti lek budućnosti

Individualna terapija
Tretman zvukom je prijatna, neinvazivna i opuštajuća metoda koja uključuje upotrebu raznih instrumenata kao što su tibetanske činije, gong, vibrirajuće viljuške, balinežansko zvono, zvono harmonije, tibetanski zvončići, šamanski bubnjevi, perkusivni instrumenti, itd. Terapeut postavlja instrument na telo klijenta (preko odeće) i oko tela, pomera ih u smeru meridijana i svira na njima. Stvara se zvuk i vibracije koje ulaze u svaku ćeliju našeg organizma, kroz kožu, tkivo, telesne šupljine, kosti, organe pri tome čiste i balansiraju frekvencije našeg mozga i tela. A rezultat tog uticaja izuzetno brzo dovodi do duboko opuštajućeg i meditativnog stanja. Kao odgovor na promenjeno stanje mozga usporava se disanje, opuštaju mišići, usporava se rad srca i umiruje um. Ovaj vid relaksacije dovodi do energetske ravnoteže i balansa, jer zvuk blagotvorno deluje na telo, raspoloženje i psihu. Terapeutski zvukovi deluju na duboku relaksaciju, regenerišu telo, balansiraju levu i desnu stranu mozga. Vibracije uklanjaju štetne materije, poboljšavaju cirkulaciju krvi i limfe, utiču na povećanje životne energije i stvaralačke snage. Pre tretmana preporučuje se da klijent definiše nameru kojom ulazi u tretman. To može biti jednostavna pažnja na sadašnji trenutak, na ostvarenje nekog cilja ili vizije ili neke pozitivne namere. Nakon tretmana preporučuje se piti puno tečnosti (vode ili čaja) kako bi se eliminisali toksini iz tela.

Vibrirajuće viljuške
Kao štimovanje instrumenta, naše telo može biti podešeno u optimalno stanje fizičkog balansa. Aktiviranje vibrirajuće viljuške šalje jake impulse kroz vazduh i vodu u telu klijenta, celo telo ulazi u duboko stanje relaksacije. Dovodi nervni sistem, mišićni tonus i organe u harmonično stanje, balansira, smiruje um i pruža osećaj stabilnosti. Upotrebljavaju se oko tela, pojedine se postavljaju na akupunkturne tačke na rukama i nogama, kao i na telu. Koriste se za balansiranje energetskih centara i nervnih centara duž kičmenog stuba, koji šalju impulse različitim organima tako da stimulisanjem ove regije stimulišemo organe na veću zdravstvenu aktivnost.

Zvučne kupke
Razlika između zvučne kupke i individualnog tretmana je u tome što u zvučnoj kupki učestvuje više učesnika i instrumenti se ne prislanjaju direktno na telo. Koristimo ovaj termin zato što su učesnici zaista “okupani” vibracijama zvuka raznih terapeutskih instrumenata. Učestvovanje u zvučnoj kupki podrazumeva da se udobno smestite na prostirku na podu, u položaj koji odgovara (ležeći ili sedeći), opustite i prepustite benefitima zvuka. U bilo kom slučaju, dobro je zatvoriti oči i „pustiti“ zvuk u sebe. Vibracije tibetanskih činija, bubnjeva, zvona i ostalih instrumenata sa visoko usklađenim kvalitetima, vode učesnike na muzičko putovanje. Svaka osoba doživljava svoju jedinstvenu senzaciju, neko kao koncert, neko kao meditativno i duboko opuštanje, a neko kao isceliteljsko iskustvo. Osećaj harmoničnih vibracija je kao uranjanje u talase mira, povećanje svesti i opuštanje uma, tela i duha. Fizičke povrede mogu biti izlečene, a stare emocionalne traume otpuštene. Osećaj je uistinu vibrantno živ.

Zvukoterapija je uspešna: