“Zvuk može napraviti, prekinuti ili preurediti molekule, kontrolisati kristalnu strukturu materije, pa čak i levitirati objekte ili balončiće tečnosti.” - New York Times - Naučna sekcija, 1988

Zvuk kao oblik energije ne ulazi samo kroz naše uši, mozak, kožu, utiče na nervni sistem, otkucaje srca i disanje već zapravo prodire i fizički u naše telo i vrši promene na molekularnom nivou. Može se koristiti da nas izleči, transformiše, da izmeni našu svest, naša čula se otvaraju i pomažu da bolje opažamo realnost, preokrete i promene, menja ceo naš život.
Zvukoterapija utiče na hormone, na ćelijsku strukturu, naše energetske centre (čakre), na DNK strukturu, kako bi u nama podstakli fizičko i mentalno zdravlje.
Raznovrsni instrumenti pratili su čoveka kroz istoriju, a u novije doba mnoga stara znanja dobila su svoju naučnu i praktičnu primenu.

Delovanje zvuka je vrlo složeno. Čak i ako metoda na prvi pogled izgleda jednostavno, njena primena zahteva temeljno poznavanje delovanja zvuka kao i lično iskustvo kako bi se primjenjivala individualno i sigurno za dobrobit klijenta.